{gallery}2016/08/14/01{/gallery} U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava govorio o nerealnim brojkama stanovništva na području grada Vukovara.

„Vukovaru treba mir i stabilnost koju smo transparentnim radom i pristupom uspjeli postići u posljednje dvije godine, što je rezultiralo investicijama u gradu vrijednim preko 600.000.000. kuna, porastu broja zaposlenih u Vukovaru, dolasku 5 proizvođačkih tvrtki", napomenuo je gradonačelnik Penava te nastavio - „Unatoč tome što smo u cilju stabilnosti i razvoja Vukovara kreatorima kaosa na čelu s g. Milanovićem, Ostojićem, Pupovcem predočili podatke o 400 osoba s lažnim prebivalištem i adresama koji žive u Republici Srbiji i BIH, unatoč lažnim adresama i fiktivnim kućnim brojevima koje su im predočene, unatoč podacima iz osnovnih škola koje su po zakonu obavezne i besplatne, a govore o 20% djece pripadnika srpske nacionalne manjine, unatoč gotovo identičnim brojkama iz vukovarskih vrtića te podacima Državne uprave koji govore kako je od 420 djece čiji je upis u prvi razred OŠ predviđen, u isti upisano samo njih 240, kreatori kaosa protivno interesima građana i Grada Vukovara nisu uvažili navedene argumente, nego su pod parolom praznika demokracije uveli kaos u Vukovar čiji su rezultati poznati".

Gradonačelnik se pita, hoće li iste te osobe odgovarati za sudske procese koji se provode nad braniteljima koji vole svoj grad, hoće li iste te osobe odgovarati za otkaz koji je dobio policajac Igor Gilja te za pokojnog Darka Pajičića koji leži na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru?

„Od aktera ove priče smo tražili novi popis stanovnika za grad Vukovar – nisu ga odobrili! Tražili smo brisanje lažnih prebivališta – nisu to odradili! Također smo tražili i objavu popisa stanovnika s područja grada Vukovara – ni to nisu odobrili!", istaknuo je Penava te dodao kako se na njegov osobni poziv da doprinese istini u Vukovaru odazvao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić koji je u tišini krenuo sređivati stanje u popisima i brisati sve one koji u Vukovaru ne žive.

„To očito ne odgovara kreatorima kaosa koji su koristili nerealne i lažne podatke u svrhu ostvarivanja svojih sebičnih političkih ciljeva, zanemarujući dobrobit građana grada Vukovara", za kraj je istaknuo gradonačelnik Ivan Penava.