{gallery}2016/08/29/03{/gallery} U prigradskom naselju Sotin održan je 6. memorijalni turnir u boćanju. Turnir se organizira u spomen na žrtve Sotina iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Sotina položili su vijence i zapalili svijeće na groblju u Sotinu nakon čega je Biserka Ljubić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sotin turnir proglasila otvorenim.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Penava rekavši kako je svake godine prisutan na turniru koji je u sportskom duhu, ali prije svega s uspomenom i žalom za svim poginulim i nestalim braniteljima iz Sotina u Domovinskom ratu. Gradonačelnik je naglasio kako se organizacijom ovakvih događanja njeguju vrijednosti i sjećanja na Domovinski rat.

Organizator turnira i predsjednik udruge boćarskog kluba Sotin Stipe Rogić istaknuo je kako se turnir održava u kolovozu jer je u tom mjesecu 1991. poginuo Dražen Luketić, prva sotinska žrtva Domovinskog rata, a time su krenule sve muke Sotina. Rogić je naglasio kako financijski nisu u najboljoj situaciji, ali su se unatoč tome odlučili kako će sva sredstva prikupljena od turnira biti uplaćena za obnovu vukovarskog Vodotornja na čemu se vukovarski gradonačelnik zahvalio.

Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa: Dunav iz Sotina, Mitnica, Borovo, Trpinjska cesta iz Vukovara, Lapovci, Lokomotiva, Novoselac iz Vinkovaca, Ivankovo iz Ivankova, Đakovo iz Đakova, Jozef iz Jarmine i Sv. Vid iz Belog Manastira.