{gallery}2016/08/29/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je otvorio 5. smotru svatovskih zaprega i jahača „Zlatna potkova" Vukovar u prostoru K.U. Potkova.

Gradonačelnik Penava je zahvalio organizatoru Konjogojskoj udruzi Potkova iz Vukovara koja je aktivna na većini manifestacija u gradu Vukovaru. „Ovakve manifestacije odišu tradicijom, dobrim duhom i vrlo pozitivnom energijom po građane grada Vukovara na kojima se ljudi druže, uživaju i opuštaju", rekao je gradonačelnik te istaknuo je kako je ovo još jedna manifestacija u nizu koja ima svoju pozitivnu priču.

Na revijalnom natjecanju u vožnji kola kroz čunjeve u preciznosti i brzini te tehničkom jahanju sudjelovalo je trinaest zaprega i četrdeset jahača, a dodijeljene su i mnoge nagrade koje je uručio gradonačelnik Penava.

Nagradu za najstarijeg kočijaša dobio je Zdenko Grgić, za najmlađeg jahača Lucijan Penić, najljepšu svatovsku zapregu Nikica Matković, najljepši par konja Zlatko Zajac te nagradu za najljepšeg jahača dobio je Goran Tripić. Svi sudionici natjecanja dobili su zahvalnice.

Predsjednik Konjogojske udruge „Potkova" Vukovar, Damir Zetović rekao je kako je smotra i ovaj put okupila veliki broj sudionika koji dolaze iz Slavonskog Broda, Baranje, Iloka, Vinkovaca, Đakova i okolnih sela, a cilj manifestacije je očuvanje slavonske tradicije i običaja.

Uz brojne posjetitelje gošće manifestacije bile su članice Udruge bijela golubica iz Vukovara koje su manifestaciju dodatno uljepšale pjesmom.