{gallery}2016/10/04/03{/gallery} Tijekom posjeta Vukovaru, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj NJ.E. dr. Smiljana Knez sastala se s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom.

Gradonačelnik Penava tom je prilikom rekao kako je Veleposlanicu Republike Slovenije u njezinom prvom posjetu Vukovaru upoznao s okolnostima života u gradu Vukovaru, kako općedruštvenim tako i gospodarskim. „Htjeli smo dočarati perspektivu i prednost života i rada u Vukovaru, a jednako tako i objektivne mane, kako bi se dalje moglo promišljati u kojem smjeru bi mogla teći suradnja između grada Vukovara i Slovenije ponajprije u gospodarskoj sferi", naglasio je Penava.

„Razgovarali smo o iskustvima koja su kod nas u Sloveniji bila prisutna u vrijeme tranzicije te kakve su nas poteškoće zahvatile u vrijeme krize. U Vukovaru je situacija još kompleksnija jer u obzir uzimamo činjenicu da je Vukovar prva žrtva Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj gdje su stradali ljudi, sam grad ali i industrija. Upravo zato izazovi su mnogo veći.", rekla je veleposlanica Republike Slovenije NJ.E. dr. Smiljana Knez.

U pratnji gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, Veleposlanica Republike Slovenije odala je počast žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u znak sjećanja na događaje u Vukovaru prije 25 godina.