{gallery}2016/10/14/02{/gallery} Članovi Savjeta za branitelje Grada Vukovara predvođeni predsjednikom Tomislavom Josićem nazočili su u Nuštru 25. obljetnici proboja hrvatskih snaga prema Vukovaru.

13. listopada 1991. Antiteroristička jedinica Lučko, brodsko-posavska specijalna policija i Žuti mravi ušli su u Marince.

Govoreći o toj akciji Vlado Marić, ratni pripadnik ATJ Lučko, podsjetio je kako je cilj bio osloboditi selo Marince, a onda se spojiti s Bogdanovcima koje je u to vrijeme bilo u neprijateljskom okruženju.

"Krenuli smo rano ujutro i to tako da su ispred nas išli tenkovi, što je netko naredio, a čemu sam se ja protivio. To je bila greška posebno zato što smo dan prije zarobili neprijateljske dokumente s ucrtanim položajima njihovih tenkova. Ipak, ušli smo u Marince kada je došla zapovijed da se povučemo. I tome sam se usprotivio jer više u Marincima nismo nailazili ni na kakav otpor, ali smo se morali povući", prisjeća se Vjeko Čuljak koji je u toj akciji vodio Žute mrave. Dodaje kako nikad nije doznao tko je naredio povlačenje.

Članovi Savjeta za branitelje položili su vijence i upalili svijeće u spomen na poginule u akciji proboja prema Vukovaru podno spomen obilježja između Nuštra i Marinaca.