{gallery}2016/10/17/03{/gallery} Tijekom velikosrpske agresije i herojske bitke za Vukovar na oltar Domovine položeni su mnogi životi hrvatskih branitelja.

Dana 16. listopada 1991. godine, život na prvoj crti obrane položio je i jedan od najvećih heroja Domovinskog rata – general-bojnik Blago Zadro.

Dužnu počast general-bojniku Blagi Zadri na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su članovi obitelji, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanici Glavnog stožera oružanih snaga RH i Ministarstva obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, izaslanstvo Centra vojnih škola, Vukovarsko srijemska županija, Grad Vukovar na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, izaslanstvo Memorijalnog centra Domovinskog rata, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara te brojne udruge, škole i političke stranke.

Nema veće ljubavi nego život dati za svoje prijatelje. Takvi ljudi i takva prijateljstva zauvijek ostaju u našim sjećanjima i molitvama. Stoga je počast odana i branitelju Trpinjske ceste Zvonku Mlinariću – Špencu koji je poginuo u pokušaju izvlačenja general-bojnika Blage Zadre.

Molitvu je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio vlč. Vjenceslav Janjić, a sv. Misa zadušnica za general bojnika Blagu Zadru i sve poginule, ubijene i nestale branitelje održala se u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju