{gallery}2016/11/02/02{/gallery} Na vukovarskom Novom groblju „Dubrava" posvećeno je novopostavljeno zvono s postoljem, koje će se oglašavati prigodom ispraćaja osoba na posljednji počinak, od mrtvačnice do grobnice pokojnika, a blagoslovu je nazočilo izaslanstvo Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Igorom Gavrićem.

Postavljanje zvona i ozvučenja financirao je Grad Vukovar na inicijativu građana. S obzirom da se na tome groblju pokapaju svi građani Vukovara bez obzira na vjeru, u obredu blagoslova sudjelovali su službenici crkvi s područja grada Vukovara koji i inače vrše obrede ispraćaja.

Gradonačelnik Vukovar Ivan Penava rekao je kako mu je želja bila da se zvono blagoslovi u zajedništvu svih vjerskih pripadnika u gradu Vukovaru.

Prema riječima Igora Štrangarevića, direktora tvrtke Komunalac u uređenje groblja ove i iduće godine uložit će se oko milijun kuna, a sanirat će se prometnice, staze, parkiralište, rasvjeta te urediti zelene površine.