{gallery}2016/11/02/01{/gallery} Izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskoga vijeća Igorom Gavrićem tradicionalno, povodom Dana Svih svetih i Dušnoga dana položilo je vijence i upalilo svijeće na gradskim grobljima i spomen obilježjima.

„Mjesec studeni i blagdan svih svetih u Vukovaru je uvijek specifičan. Puno Vukovaraca vraća se, sa svih strana svijeta u svoj grad kako bi se prisjetili svojih umrlih i poginulih, lijepih trenutaka provedenih zajedno i svega onoga dobroga što su nam ostavili. U tim lijepim mislima trebamo se posvetiti i svojima bližnjima koji su još uvijek s nama", rekao je gradonačelnik Penava izrazivši tugu što još uvijek postoje oni koji ne mogu svojim najmilijima upaliti svijeću na grobu te uputio apel svima koji znaju da kažu gdje leže posmrtni ostaci nestalih.

Molitvu je za sve poginule, nestale i umrle predvodio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić naglasivši kako smo s jedne strane tužni zbog gubitka onih koji su svoje živote dali za Domovinu, ali s druge trebamo biti ponosni jer su njihovi životi dar za našu slobodu i stoga svaki darovani život ima smisla.

Izaslanstvo Grada Vukovara položilo je vijence i upalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, podno Spomen obilježja „Ovčara" te na Novom groblju „Dubrava" , Starom katoličkom groblju i grobljima u Sotinu i Lipovači.