{gallery}2016/12/08/03{/gallery} Grad Vukovar je drugi puta ove godine posjetila veleposlanice Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox.

Prilikom svog posjeta Vukovaru u veljači ove godine, veleposlanica Susan Cox na sastanku s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom razgovarala je o povezivanju Australije i Hrvatske, uključivanju dijaspore u razvoj gospodarstva i infrastrukture na području grada Vukovara, dok je ovaj put taj posjet bio oproštajne prirode.

Ovog puta, razgovarali su o planovima za grad Vukovar te o problemima nezaposlenosti i iseljavanja mladih, turizmu i obnovi Vodotornja, a gradonačelnik Penava je istaknuo kako je veleposlanica Cox vrlo dobro upoznata sa situacijom u Vukovaru dodavši kako je ovo bio prijateljski, sugestivan razgovor o tome što je dobro, a što loše i što se može poboljšati.

Cox je naglasila da je ovo njezin zadnji posjet kao veleposlanica Australije, no kako to nije i zadnji posjet Vukovaru općenito. „ Vjerujem da Vukovar i Slavonija imaju važnu ulogu u Hrvatskoj, ne samo povijesno, nego i u budućnosti. Drago mi je što je gradonačelnik mogao pričati sa mnom o svojim planovima za Vukovar te ukazati na probleme kao što su nezaposlenost ili iseljavanje mladih. Govorili smo i o razvoju turizma kojemu mnogo može pridonijeti i obnova Vodotornja, iako to nije jedini razlog zbog kojega se Vodotoranj obnavlja. Također smo govorili o nedavnoj gradonačelnikovoj posjeti Njemačkoj, Borovu, hrani i potencijalima agroturizma", rekla je veleposlanica Cox te za kraj svim Vukovarcima poželjela sretne blagdane.