{gallery}2016/12/10/01{/gallery}Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sastao se podno vukovarskog Vodotornja s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović koja mu je tom prilikom uručila donaciju vrijednu 205.000 $.
Sredstva su prikupljena u svrhu realizacije projekta „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva" na svečanoj većeri u Kanadi na kojoj je nazočila i sama predsjednica.

Predsjednica RH poželjela je što raniji završetak navedenog projekta. „ Ovaj Vodotoranj simbol je naše opstojnosti, prkosa, vjere u sebe, u svoj narod i u svoju državu i domovinu. Simbol je našeg zajedništva i želim da to i ostane - simbol zajedništva nas u Hrvatskoj, da se prestanemo dijeliti po ideološkim pitanjima te simbol zajedništva između domovinske i iseljene Hrvatske. Da bude kao jamac mladima da ostanu u Hrvatskoj koja im mora pružiti sve uvijete za to, ali i iseljeništvu da, ne samo da ulažu ovdje, već i da se vrate", poručila je Grabar Kitarović.

Član Savjeta Vlade RH, za Hrvate izvan Republike Hrvatske, predstavnik Kanade, Ivan Grbešić pozvao je sve Hrvate u iseljeništvu da se priključe projektu obnove vukovarskog Vodotornja, ali i cijele Hrvatske. „Devedesetih smo dokazali da bez zajedništva ne bi bilo Lijepe Naše. Hrvatska je u kriznoj situaciji, ali možemo svi zajedno pridonijeti da se to okonča i da Hrvatska bude onakva kakvom smo je svi sanjali", naglasio je Grbešić.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava zahvalio je na vrijednoj donaciji istaknuvši kako popis osoba, fizičkih i pravnih koji su se uklljučili u projekt te broj poziva za vukovarski Vodotoranj najviše govore o snazi hrvatskog nacionalnog bića koje je osjetilo da se radi o izuzetno važnom projektu. „Zahvaljujem prije svega predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović koja je prihvatila pokroviteljstvo nad obnovom Vodotornja i uz nas bila prvi akter te akcije, a potom i svima ostalima koji su donirali svoja sredstva. Sama činjenica da smo svi mi danas ovdje govori dovoljno za sebe i stoga svima najljepše hvala", rekao je Penava