{gallery}2016/12/22/02{/gallery} Djelatnici Grada Vukovara već tradicionalno u predbožićno vrijeme prikupljaju prehrambene i higijenske potrepštine koje potom doniraju socijalnoj samoposluzi u Vukovaru za najpotrebitije građane našega grada.

Donaciju su zajedno s gradonačelnikom Ivanom Penavom dostavili pročelnici upravnih odjela Grada Vukovara.

„I ove godine su se djelatnici Grada Vukovara organizirali i prikupili prehrambene i higijenske potrepštine za naše sugrađane. To je samo jedan znak pažnje u nizu aktivnosti koje poduzimamo. Humanitarnu udrugu Duga podupiremo financiranjem iz Proračuna grada Vukovara, pomažemo u pronalaženju sponzora te usmjeravanju brojnih donatora diljem Republike Hrvatske da svoju pomoć pošalju upravo u socijalnu samoposlugu", zaključio je gradonačelnik Penava.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović rekla je kako je Grad Vukovar kroz različite socijalne mjere i podupiranje različitih socijalnih udruga iz Proračuna izdvojio gotovo 13 milijuna kuna.

Jedna od osnivačica Humanitarne udruge Duga Tamara Mikulić kaže kako udruga brine za 640 obitelji s područja grada Vukovara i ovakva donacija im jako puno znači, pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme, kada su pristigle brojne donacije pa svojim korisnicima uistinu mogu napuniti torbe.

Iz Udruge Duga apeliraju kako najviše nedostaje higijenskih potrepština kao što su sredstvo za pranje suđa, prašak za rublje, zubne paste, gelovi za tuširanje i šamponi.