{gallery}2016/12/27/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava potpisao je s predsjednikom Uprave tvrtke Pevec d.d. Juricom Lovinčevićem Ugovor o donaciji novčanih sredstava koja će biti utrošena u svrhu financiranja rada Pučke kuhinje Vukovar.

„Vrijednost donacije iznosi 20 tisuća kuna mjesečno, odnosno 240 tisuća kuna godišnje, a u Proračunu Grada Vukovara za 2017. godinu za rad Pučke kuhinje osigurano je 350 tisuća kuna, čijim se iznosom pokrivaju troškovi najma prostora i režija“, pojasnio je gradonačelnik Penava.
„U trenutku pokretanja projekta, misao vodilja bila nam je kako nitko u gradu Vukovaru ne smije biti gladan. Otvaranjem Pučke kuhinje osigurali smo barem jedan topli obrok dnevno za sve građane zahvaljujući Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije i tvrtki Pevec d.d., koja nas prati od samog početka ovog projekta. Oni na ovaj način pomažu i Gradu Vukovaru i njegovim građanima, stoga im od srca hvala“, rekao je Penava.

Ugovor supa na snagu 01. siječnja 2017. godine te traje do 31. prosinca uz mogućnost produljenja.

Jurica Lovrinčević je pojasnio kako su se na sudjelovanje u ovom projektu odlučili prije nekoliko godina te kako je Ivan Penava prvi gradonačelnik Grada Vukovara koji je pristao na zajedničku suradnju kako Vukovar ne bi bio jedini grad u Hrvatskoj bez pučke kuhinje.

Pučka kuhinja Vukovar je četvrta po redu otvorena pučka kuhinja na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Započela je s radom u srpnju prošle godine te trenutno hrani 90 korisnika, od kojih 50 financira Grad Vukovar, a 40 Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Nakon potpisanog ugovora, Lovrinčević je u pratnji gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave obišao Pučku kuhinju i susreo se s osobljem i korisnicima.