{gallery}2016/12/29/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sudjelovao je u podjeli blagdanskih paketića djeci korisnika Socijalne samoposluge Humanitarne udruge Duga Vukovar koju su prikupili i darovali djelatnici i studenti Ekonomskog fakulteta iz Zagreba.

Prodekanica za poslovanje i administraciju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Anita Pavković, istaknula je kako je akcija podjele paketića, pokrenuta u sklopu znanstvenog projekta međunarodnog karaktera o socijalnim supermarketima, koji vodi profesorica EFZG-a na katedri za Trgovinu, Blaženka Knežević. Tako je pokrenuta inicijativa među studentima i djelatnicima fakulteta u kojoj su svi sudjelovali, kako bi dali financijsku potporu za organizaciju podjele darova u ovo blagdansko vrijeme.

Knežević je dodala kako projekt obuhvaća četiri države, a financira ga Hrvatska zaklada za znanost koja je problem siromaštva, prepoznala kao aktualni problem u Hrvatskoj. „Borba protiv siromaštva nije samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europi. Sve je veći jaz između bogatih i siromašnih, a istraživanja pokazuju kako 19% građana Europske Unije, po europskim standardima, živi u riziku od siromaštva“, rekla je Knežević, dodavši kako je drugi problem bacanje hrane jer se proizvode viškovi, a socijalne samoposluge rješavaju ili dovode u ravnotežu viškove hrane.

Gradonačelnik Penava se ovim putem zahvalio djelatnicima i studentima EFZG-a koji su prepoznali značaj Socijalne samoposluge u Vukovaru te se sjetili najmlađih Vukovaraca. „Svojim angažmanom djelatnici i studenti su prikupili preko 250 paketića te vrijednu donaciju za Socijalnu samoposlugu na čemu sam im neizmjerno zahvalan“, rekao je gradonačelnik te također zahvalio i Humanitarnoj udruzi Duga Vukovar koja nizom humanitarnih akcija pomaže najpotrebitijima.