Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava održao je sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga, generalom zbora Mirkom Šundovom koji su posjetili su Vukovar..

"Danas Vukovar dobiva svog drugog generala, brigadira Željka Živanovića uz kojega će biti promaknut i brigadir Ivica Komljen. Velika mi je čast što će hrvatska pobjednička vojska, upravo u gradu heroju dobiti svoja nova dva generala," najavio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević. Uz svoga drugog generala, inženjerijsku postrojbu HV-a, u Vukovar se od ove godine vraća i završna svečanost svih vojnih škola. Naime, ova svečanost se od 2004. godine održavala u Vukovaru, da bi od 2011. godine bila premještena u Zagreb. Ministar Krstičević je najavio kako će se ista u Vukovaru održati 25. lipnja na Dna državnosti.

Gradonačelnik Penava posebno je pozdravio vijest kako će se u Vukovaru će uskoro vratiti i inženjerijska postrojba što za grad znači još stotinu radnih mjesta.

"Ne mislim da nam prijeti vojna ugroza, ali nam prijeti depopulacijska ugroza i smještanje dijela inženjerijske postrojbe u Vukovar značit će nova radna mjesta čemu se iskreno veselim jer će ta nova radna mjesta značiti i ostanak mnogih obitelji u našem gradu," objasnio je gradonačelnik Penava zahvaljujući se aktualnoj Vladi na prepoznavanju realnih problema Vukovaraca te poduzimanju značajnih mjera pomoći Vukovaru. 

Potpredsjednik Vlade Krstičević složio se s gradonačelnikom Penavom tvrdeći kako ova Vlada ne dolazi u Vukovar samo 18. studenog nego želi živjeti s Vukovarom.