Časnici Hrvatske vojske Željko Živanović i Ivica Komljen promovirani su u generale. Generalske im je činove svečano uručila Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske Kolinda Grabar Kitarović.


General Živanović bio je pripadnik 204. vukovarske brigade te je od prvoga dana rata sudjelovao u obrani Vukovara. Nakon general-bojnika Blage Zadre drugi je general hrvatski branitelj Vukovara. General Komljen borio se na slavonskim ratištima.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava prigodnim se riječima obratio okupljenima iskazujući zadovoljstvo i ponos što je Vukovar dobio svoga drugog generala.
„Ovaj čin priznanja donijet će svojevrsni mir mnogim vukovarskim braniteljskim obiteljima. General Živanović zaslužio je ovo promaknuće ne samo svojim neprikosnovenim doprinosom u Domovinskom ratu i obrani Vukovara nego kroz već 25 godina službe u Hrvatskoj vojsci kojima je uvelike doprinio napretku naše domovine Hrvatske," rekao je u svome obraćanju gradonačelnik Penava.

Predsjednica je izrazila posebno zadovoljstvo što činove ovim dragovoljcima Domovinskog rata može uručiti upravo u Vukovaru. Rekla je kako nije imala nikakvih dvojbi oko dodjele činova ovim dragovoljcima Domovinskoga rata ni o Vukovaru kao mjestu dodjele.
Generalima su čestitali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.
Zahvaljujući se na uručenim činovima general Živanović najavio je kako planira u potpunosti opravdati dobivene činove tako što će dati svoj maksimalan doprinos jačaju obrambenoga sustava Republike Hrvatske.
Svečanost su prigodnim domoljubnim pjesmama uveličali pripadnici klape Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj.