Gradsku upravu posjetili su učenici trećih razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića. Primili su ih zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.
Nakon što su se učenici smjestili u Gradskoj vijećnici, postavili su mnoga zanimljiva pitanja o funkcioniranju svoga grada. Ponajviše ih je zanimao novootvoreni bazen kojemu se raduju, ali i mnoge raskopane ulice na koje nailaze. Saznali su kako je u tijeku Projekt Vukovar kojim će njihov grad dobiti novu kanalizaciju. Također, učenici imali prijedloge za gradsku vlast. Preporučili su izgradnju biciklističke staze od Borova naselja do Vukovara te im je zamjenik obećao kako će biti gotova za tri mjeseca.
Zamjenik ih je zamolio neka mu iznesu ideje kojima bi poboljšali i uljepšali svoj grad pa su mu kreativna djeca predložila izgradnju trampolinskog parka, dodatnih igrališta, ali i lunaparka te toplica.
Osim toga, djeca su bila znatiželjna o odnosu zamjenika i gradonačelnika pa je zamjenik potvrdio kako se nikada ne svađaju već da za svako neslaganje rješenje nađu razgovorom. Zanimalo ih je kako je to biti gradonačelnik ili zamjenik gradonačelnika tako da su naučili kako je to zahtjevan, izazovan i zanimljiv posao.