U sklopu studijskog putovanja grad Vukovar je posjetilo izaslanstvo Općine Medulin na čelu s načelnikom g. Goranom Buićem.
Tim povodom održan je sastanak na kojem su zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i načelnik općine Medulin Buić razmijenili iskustva u izgradnji infrastrukture, gospodarenju komunalnim otpadom, ali i kulturnim projektima.

Buić je istaknuo kako mu je osobito zadovoljstvo boraviti u Vukovaru i susresti se s čelnicima našega grada. „Prethodne godine je Općina Medulin upriličila otvorenje obnovljenog simbola medulinske rive – Malina (mlina na vjetar) koji je svečano otvorio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, a sama manifestacija bila je humanitarnog karaktera jer su sva prikupljena sredstva bila donirana u svrhu konzervacije vukovarskog Vodotornja", rekao je načelnik Medulina.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček zahvalio je Općini Medulin na vrijednoj donaciji za vukovarski Vodotoranj te uzvratio poziv na svečano otvorenje našeg simbola hrvatskog zajedništva te istaknuo kako Vukovar ima jako puno prijatelja diljem Republike Hrvatske, a to se očituje u gestama poput ove.
„Razmijenili smo iskustva iz mnogih segmenata poslovanja te sam uvjeren u daljnju suradnju ove istarske općine i našeg ponosnog Vukovara", zaključio je Pavliček.
Uz načelnika općine Medulin Gorana Buića, delegaciju Općine Medulin činili su pročelnica Upravnog odjela za opće poslove Suzana Racan Stern, direktor općinskog komunalnog poduzeća „Albanež" Edo Krajcar, član uprave tvrtke MED ECO SERVIS Enco Crnobori te administrativna tajnica načelnika Duška Mihaljević.