Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena obišli centar grada i Borova naselja te sugrađankama čestitali i darovali ruže, a također su posjetili Dom za starije i nemoćne Vukovar te Dom za starije i nemoćne Magnolija.

Gradonačelnik Penava rekao je kako je sa zamjenikom Marijanom Pavličekom posjetio vukovarske domove za starije i nemoćne kako bi ženama malim znakom pažnje uljepšali njihov dan. „Nadam se da smo ovom gestom od strane Grada Vukovara korisnicama dali na značenju", rekao je gradonačelnik te dodao kako Grad Vukovar s upravom domova ima izvrsnu suradnju, a ona se ponajprije očituje u uključivanju Grada Vukovara u rad ovih institucija.

„Korisnice se jako vesele ovakvom posjetu gradonačelnika koji je već postao tradicionalan. Kako prethodne godine, tako je i ove godine izazvao je veliko oduševljenje jer je gradonačelnik svakoj ponaosob čestitao i darova cvijet", rekla je magistra socijalnog rada Željka Rajković, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vukovar.

Korisnica Ružica Čeruvija zahvalila je gradonačelniku u ime svih korisnika na ovoj lijepoj gesti koja im puno znači, a Lucija Hill poučena iskustvom istaknula kako treba postojati ekonomska podloga da bi se u potpunosti ostvarila prava žena.

Marin Plišo, ravnatelj Doma za starije i nemoćne Magnolija rekao je kako 22 djelatnika skrbe za 85 korisnika, a u planu im je proširenje broja korisnika što znači novu investiciju i dogradnju kapaciteta s 30-35 novih soba i upošljavanjem još 12 djelatnika.

U Domu za starije i nemoćne Vukovar 40 djelatnika skrbi za 110 korisnika.