Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava pridružio se Doručku s hrvatskih farmi, kojeg je Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija organizirala u Vukovaru.

Doručak s hrvatskih farmi je događaj za informiranje javnosti o dobrovoljnom sustavu označavanja proizvoda s hrvatskih farmi oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi, Brašno i Kruh hrvatskih polja. Isti se provodi u sklopu javne informativne kampanje kojoj je cilj edukacija potrošača u Republici Hrvatskoj, kako bi se usmjerili na kupnju domaćih i lokalnih poljoprivrednih proizvoda, proizvedenih na hrvatskim farmama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poznate slijedivosti i podrijetla.

Gradonačelnik Penava istaknuo je važnost osvješćivanja potrošača o značenju biranja proizvoda s hrvatskim podrijetlom. „Potrošače treba što podrobnije upoznati s proizvodima koje nude hrvatski proizvođači. Oni su puno kvalitetniji od onoga što dobivamo uvozom", rekao je gradonačelnik Vukovara te napomenuo kako će to jedan od koraka poticanja domaće proizvodnje.

„Vjerujem da velika većina hrvatskih kućanstava konzumira proizvode hrvatskog podrijetla. To su najkvalitetniji proizvodi koji su zdravstveno ispravni, a kupnjom istog se direktno potiče hrvatska poljoprivreda i gospodarstvo, čuvaju se radna mjesta i vodi brigu o svojoj državi. Oni su konkurentni, i najpovoljniji u omjeru cijene i kvalitete", rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.