Potpisan je sporazum o provedbi intervencijskog plana u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne integracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Sporazum je dio operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. koji provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije i Ministarsto rada i mirovinskoga sustava, a potpisali su ga ministrica Gabrijela Žalac i ministar Tomislav Čorić s gradonačelnicima Vukovara, Beloga Manastira, Benkovca i Petrinje te načelnikom Općine Darda.
Ovim je Sporazumom Vukovaru pripalo 180 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
„Riječ je o iznosu većem od godišnjeg Proračuna Grada Vukovara, a konkretni projekti koji će biti financirani ovim sredstvima su izgradnja nove tržnice, obnova Hotela Dunav i Radničkog doma u Borovu naselju te čitav niz soft projekata udruga, a 10-15 milijuna kuna namjenjeno je izravnim poticajima u gospodarstvu. Građani će jasno osjetiti i vidjeti promjenu u strukturi grada, ali i kroz gospodarstvu u povećanju broja radnih mjesta," istaknuo je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Ministirca Žalac rekla je da očekuje kako će sporazumom ovi gradovi iskoristiti ponuđeni novac za razvoj, poboljšati cjelokupnu gospodarsku sliku, kvalitetu života stanovnika i potaknuti potencijalna ulaganja. Iznijela je podatak da je u šest mjeseci njezino Ministarstvo ugovorilo projekte vrijedne 5,3 milijardi kuna, a ove godine je plan 13 milijardi.
Sporazumi su ukupno vrijedni oko 120 milijuna eura, a svakom gradu pripada oko 22,5 milijuna eura. Europski Fond za regionalni razvoj pri tome daje 18,5 milijuna, a po četiri milijuna došla su iz Europskoga socijalnoga fonda po intervencijskome planu.
Potpisnici sporazuma projekte mogu prijaviti do 2020., a realizirati ih do kraja 2023. godine.