Grad Vukovar uspješno nastavlja provoditi program besplatnog ljetovanja vukovarske djece na jadranskoj obali. . Zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji s Gradom Zagrebom, vukovarskim mališanima je omogućeno besplatno ljetovanje u Dugoj Uvali, u hostelu Cvrčak od 08. do 15. kolovoza.

- Kao i svake godine Grad Vukovar se potrudio poslati naše najmlađe sugrađane na ljetovanje u razna destinacije. Ovom prigodom moramo se zahvaliti gradu prijatelju Gradu Zagrebu uz pomoć kojega 125 vukovarskih mališana ispraćamo put Duge Uvale s 8 voditeljica. Njima se također zahvaljujem zbog toga što su se odazvale programu i jer brinu o djeci tijekom ljetovanja - rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je prije samog polaska ispratio mališane na more te dodao kako je ovo brojka od ukupno oko 400 djece koji su zahvaljujući dobrim ljudima uspjeli otići na more.

Grad Vukovar provodi ljetovanje djece u 2017. godini zahvaljujući raznim donatorima, ali i 100.000,00 kuna iz vlastitog proračuna.

Osim višegodišnjue suradnje s Gradom Zagrebom, Grad Vukovar je u suradnji s brodskom tvrtkom Katica Hauptfeld-Anamaria Katarina-line iz Opatije uputio na sedmodnevno krstarenje Jadranom 26-oro djece i 2 voditelja u terminu od 10. do 17. lipnja 2017. godine. Na krstarenje Jadranom otišli su učenici koji su postigli zapažene rezultate na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima, a pritom su i odlični učenici. Zahvaljujući dobroj suradnji i prijateljstvu braniteljskih udruga: Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Korčule i Općine Lumbarda, Grad Vukovar je uspješno organizirao ljetovanje na Korčuli/Lumbardi za 44-ro djece i 6 voditelja u terminu od 20. do 27. lipnja 2017. godine. Grad Vukovar niz godina uspješno surađuje s Primorsko-goranskom županijom i Lječilištem Veli Lošinj te je i ove godine organizirao ljetovanje vukovarske djece u Velom Lošinju za 150 vukovarske djece po 7 dana u 3 termina: 08. do 15. srpnja 2017. godine (namijenjeno djeci od završenog 1. do završenog 4. razreda srednje škole s područja grada Vukovara), 15. do 22. srpnja 2017. godine (namijenjeno djeci od završenog 5. do završenog 8. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara), 22. do 29. srpnja 2017. godine (namijenjeno djeci od završenog 5. završenog 8. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara).