Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i član uprave Osijek-koteks d.d. potpisali su u gradskoj vijećnici Ugovor na izvođenju radova "Rekonstrukcija radova raskrižja ulica Petra Preradovića, Vatroslava Lisinskog i Vijeća Europe u Vukovaru". Ukupna vrijednost radova po provedenom postupku javne nabave iznosi 1.486.567,75 kuna s PDV-om. Projekt je sufinanciran sa 1.043.760,00 kuna od strane Ministarstva unutarnjih poslova iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH za 2017. godinu, temeljem Sporazuma o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta s Gradom Vukovarom. Stoga je potpisivanju nazočio i predstavnik MUP-a Boris Klinec.

Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je Ministarstvu unutarnjih poslova na parnerstvu te izrazio nadu kako će ovo najkritičnije prometno mjesto u Vukovaru brzo dobiti novi izgled a vozači povećanu sigurnost prometovanja.

Radovi počinju idućega tjedan i rok za dovršetak je tri mjeseca. Ukupna je vrijednost radova po provedenom postupku javne nabave 1.486.567,75 kuna s PDV-om.