Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je delegaciju Grada Paga na čelu s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem. Tema je posjete bila izgradnja suhozida u obliku križa što bi bio dar grada Paga gradu Vukovaru.

„U Hrvatskoj smo do sada napravili sedam suhozidnih križeva i u Vukovaru bi bio osmi po redu. Skupa s našim braniteljima željeli smo nešto darovati Vukovaru, a suhozidni križ hrvatski je simbol jer smatramo kako je to grad Vukovar zaslužio," rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić objašnjavajući kako suhozidni križ simbolizira patnju koju je Vukovar sa svojim braniteljima.
Identični križevi izgrađeni su već na Kornatima, u Škabrnji, Lošinju, Rabu, Pagu, na svetom Vidu.
Osim suhozida, u planu je i izgradnja prijateljskog odnosa gradova Paga i Vukovara i to u vidu gospodarske, turističke i kulturne suradnje.
„Rado smo prihvatili ovu gestu koja uvažava i na tragu je promicanja vrijednosti iz Domovinskog rata koje uvijek propagiramo. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima," objasnio je gradonačelnik Penava zahvaljujući ovom prilikom na inicijativi delegacije s Paga.
Nakon sastanka uslijedio je zajednički obilazak i odabir najpovoljnije lokacije za izgradnju križa koja će uslijediti već u rujnu.