Prigodom  26. obljetnice ustrojavanja legendarne 204. vukovarske brigade Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov zajedno s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom odali su počast herojima obrane Domovinskog rata u Vukovaru i položili vijenac na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara.
„Posjeta ministra Krstičevića vezana je uz obilježavanje obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade, ali i uz projekt izgradnje vojarne koja nosi isti naziv. Hrvatska vojska i vojarna bili su i prije u Vukovaru, a zajedničkim smo ih snagama vratili. Hrvatska vojska i grad Vukovar imaju simboličku i emotivnu neraskidivu povezanost od Domovinskog rata tako da je njezin povratak ostvarenje sna i veliko zadovoljstvo građana Vukovara," rekao je gradonačelnik najavljujući otvorenje vojarne u studenome.
„Vijenac smo položili kao još jedan izraz poštovanja svim pripadnicima legendarne 204. vukovarske brigade. Zahvalni smo im na svemu što su učinili u herojskoj obrani Vukovara. I danas svi skupa trebamo čuvati iste vrijednosti," rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević zahvaljujući se pripadnicima 204. vukovarske brigade na miru i slobodi koju danas uživamo. Ovom im je prigodom čestitao 26. obljetnicu ustrojavanja brigade te podsjetio važnost koju Vukovar predstavlja Hrvatskoj vojsci izražavajući pri tome zadovoljstvo zbog povratka svečane promocije polaznika vojnih škola u Vukovar koji je simbol vojničkog junaštva.
Polaganju vijenaca prethodio je sastanak u uredu gradonačelnika na kojemu je gradonačelnik ministra upoznao s aktualnostima. Također, ovom je prigodom ministar potvrdio kako će i ove godine Hrvatska vojska staviti svoje resurse na raspolaganje i pomoći u pripremi i obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.