Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH posjetilo je vojarnu "204. vukovarske brigade" i upoznali se s tijekom radova na opremanju i adaptaciji objekata za smještaj i rad pripadnika Oružanih snaga RH. Projekt adaptacije vojarne dio je projekta povratka Oružanih snaga u hrvatske gradove u kojima je vojska tradicionalno bila prisutna, a sve u cilju poboljšanja uvjeta života i rada hrvatskih vojnika te ukupne sigurnosti uz pozitivan utjecaj na razvoj lokalne zajednice i lokalnog gospodarstva. U vukovarsku vojarnu planiran je smještaj Inženjerijske satnije iz sastava Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, koja je trenutno smještena u Vinkovcima.

"Želimo da vojnik bude bliže svojoj obitelji jer bez potpore obitelji nema jakog i motiviranog hrvatskog vojnika" rekao je tom prigodom ministar Krstičević te naglasio kako se radovi odvijaju u skladu s planiranom dinamikom te da će povratak Oružanih snaga RH u vukovarsku vojarnu biti realiziran do 18. studenoga.
Također, ministar je istaknuo zadovoljstvo što je i ceremonija svečane prisege polaznika vojnih škola od ove godine ponovo vraćena u Vukovar. "Drago mi je da smo ove godine vratili svečanost prisege u Vukovar. Hrvatska vojska i Vukovar su neraskidivo povezani" istaknuo je ministar obrane Krstićević.

Vojska u Vukovaru u funkciji je sigurnosti, ali i pomoći građanima. Hrvatska vojska brzo i aktivno reagira što se moglo vidjeti kako u sezoni požara tako i prilikom poplava. Postrojba u Vukovaru također će biti u poziciji spremnosti, ali i u funkciji gospodarstva jer je riječ o stotinjak radnih mjesta.
„Kada govorimo o vojnicima, govorimo o mladim ljudima i mladim obiteljima. Znamo koliko znači ovolika brojka radnih mjesta za populacijski devastiranu Slavoniju i Vukovar," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je Vukovar mjesto stvaranja moderne i neovisne Republike Hrvatske i neraskidivo je vezan za Hrvatsku vojsku te trajan simbol hrvatskome vojniku. Također, naglasio je kako se u organizaciji Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine grad Vukovar neizostavno oslanja na kapacitete Hrvatske vojske koja svake godine daje svoj doprinos te kako je Hrvatska vojska sudjelovala u raščišćavanju ruševina preostalih iz Domovinskog rata, no najvažnija je poveznica svakako ona duboko emotivna koju svakome vojniku nosi značaj Vukovara.