Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sudjelovao je posveti suhozidnog križa koji je Grad Pag izgradio na poklon Vukovaru, a kao simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i gestu koja uvažava i na tragu je promicanja vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima. Osim toga, riječ je o izgradnji prijateljskog odnosa gradova Paga i Vukovara i to u vidu gospodarske, turističke i kulturne suradnje.

„U ovome se križu krije velika simbolika. Pažani su donijeli u Vukovar dašak Dalmacije, ali i silnu energiju i emociju koju imaju za Vukovar i ja im na tome zahvaljujem u ime svih Vukovaraca," rekao je gradonačelnik Vukovara.

„U Hrvatskoj smo do sada napravili sedam suhozidnih križeva i u Vukovaru bi bio osmi po redu. Skupa s našim braniteljima željeli smo nešto darovati Vukovaru, a suhozidni križ hrvatski je simbol jer smatramo kako je to grad Vukovar zaslužio i u njega smo ugradili dio sebe te poštovanje koje imamo prema Vukovaru i svemu što je učinio za Hrvatsku," rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić objašnjavajući kako suhozidni križ simbolizira patnju koju je Vukovar sa svojim braniteljima.

Identični križevi izgrađeni su već na Kornatima, u Škabrnji, Lošinju, Rabu, Pagu, na svetom Vidu, a već duže vrijeme žele sagraditi jedan i u Vukovaru. Iznimno su zadovoljni i počašćeni što im je to konačno i uspjelo te što se križ nalazi upravo nasuprot još jednoga simbola zajedništva i patnje - Vukovarskog vodotornja.