Zamjenik gradonačelnika Marijan pavliček sudjelovao je na primopredaji donacije likovnih radova koje su Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana darovali članovi Udruge Peski-Art iz Đurđevca.
Riječ je o 40 likovnih radova od 37 autora iz devet hrvatskih županija. Slike su nastale na petoj likovnoj radionici održanoj u sklopu manifestacije Podravina svojemu Generalu koja se održava u čast generala Mladena Markača.
U cilju im je širili spoznaju o važnosti oslobađajuće presude hrvatskim generalima te slike daruju gradovima, institucijama ili ustanovama u kojima je general Markač počasni građanin i gdje je posebno poštovan i cijenjen.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je kako je ovo još jedna potvrda da među običnim hrvatskim pukom grad Vukovar ima jako puno prijatelja.
„Naši sugrađani su tijekom progonstva bili smješteni u više od 500 mjesta diljem Hrvatske, pa tako i u podravskom kraju. S ovom donacijom to se prijateljstvo nastavlja. Vjerujem kako će se i osoblje bolnice i pacijenti osjećati ugodnije. Članovima Udruge Peski-Art u ime Grda Vukovara od srca se zahvaljujem i vjerujem kako će se ovo i slična prijateljstva i dalje nastaviti," poručio je zamjenik Pavliček.
U sklopu posjeta članovi Udruge obišli su memorijalna mjesta u Vukovaru te odali počast žrtvama Domovinskoga rata ubijenim i poginulim u Vukovaru 1991. godine.