Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru jedina je osnovna škola koja je nakon ratnih razaranja ostala devastirana te je kao takva gorući problem u našem gradu.
Na inicijativu gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave, a uz potporu zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Barne, županijskog vijećnika Nenada Bučka i ravnateljice Osnovne škole Nikole Andrića Josipe Kotromanović Sauke u utorak, 6. ožujka 2018. godine održat će se sastanak s ministricom znanosti i obrazovanja gđom Blaženkom Divjak.
Ministrica Divjak već je ranije upoznata s uvjetima u kojima učenici Osnovne škole Nikole Andrića pohađaju nastavu tako da je cilj ovoga sastanka iznalaženje konkretnog rješenja, odnosno načina na koji će škola konačno biti obnovljena i dovedena u primjereno stanje.
„Do sada smo dobili brojna obećanja različitih ministara, no bez ikakvog pomaka. Uvjeren sam kako će sastanak s ministricom Divjak uroditi plodom te će sva vukovarska djeca pohađati nastavu u istim uvjetima kako i dolikuje," rekao je gradonačelnik Penava podsjećajući kako, nažalost, Grad Vukovar još uvijek nema ingerenciju nad vukovarskim osnovnim školama, no nema namjeru odustati od obnove škole koju pohađaju Vukovarci.