Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svojstvu izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović nazočio je središnjoj svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj održanome u Hrvatskome domu Vukovar. Obilježavanje je održano pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a organizirala ga je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.
Uzvanicima su se obratili ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Ravnatelj DUZS Dragan Lozančić ovom je prilikom najavio i planove budućih aktivnosti i djelovanja.
Gradonačelnik Penava svim je pripadnicima sustava civilne zaštite čestitao njihov dan te im zahvalio na njihovom nesebičnom služenju narodu, iskazanoj hrabrosti te brzom i optimalnom odgovoru na prijetnje i opasnosti kao i ublažavanju posljedica velikih nesreća i katastrofa.
Ministar Božinović istaknuo je kako su pripadnici službi ovih dana aktivni na karlovačkom području gdje se pripremaju za obranu od poplava.
Na svečanosti su podijeljene godišnje nagrade i priznanja zaslužnim pripadnicima sustava civilne zaštite te je u predvorju Hrvatskoga doma postavljena izložba opreme službi iz sustava civilne zaštite.