Vukovar su posjetili učenici i djelatnici osnovne škole Erzsebet Szilagyi iz Duanujvarosa iz Republike Mađarske. Ovom su prilikom posjetili znamenitosti i simbole našega grada Muzej Vukovar, Vodotoranj, vukovarski samostan sv. Filipa i Jakova, Hrvatski dom i Križ žrtvama za slobodnu Hrvatsku te se odmorili u Mađarskoj kući.
Marta Farksas, ravnateljica i učiteljica hrvatskog objasnila je kako je većinom riječ o dvadesetak djece koja nemaju hrvatske korijene, ali rado uče jezik.

„Budući da Vukovar i Dunaujvaros razvijaju suradnju doveli smo ih kako bi vidjeli Vukovar i naučili povijest ovoga grada. Puno smo im pričali o gradu heroju, no nažalost u Mađarskoj se malo zna o stradanjima Vukovaraca tijekom Domovinskog rata," rekla je ravnateljica Farkas.

Ovaj posjet samo je još jedan u nizu kroz koji se ostvaruje suradnja započeta Izjavom koju su prošle godine potpisali Gradovi Vukovar i Dunaujvaros. Riječ je o Izjavi o nakani kojom su se oba grada obvezala poticati uzajamno prijateljstvo i razumijevanje na temelju načela uzajamnih prednosti i jednakosti, potpomagati suradnju na području privrede, obrazovanja, kulture i turizma kao i na drugim područjima.