Povodom Dana grada Vukovara i njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova u Hrvatskom domu Vukovaru održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara na kojoj su nazočili mnogi uvaženi gosti.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Tomislav Šota u svom obraćanju poslao je poruku nade i optimizma građanima Vukovara. „Pozvao bih posebno naše mlade neka ustraju u obrazovanju jer samo stručne, obrazovane osobe, pune energije, elana i ideja mogu doprinijeti razvoju našega grada", rekao je te dodao kako pred sobom uvijek trebaju imati misiju – ostati i opstati u gradu heroja te će tada svepoteškoće i izazovi postati lakši. „Vjerujem kako zajedničkim naporima možemo dosegnuti svijetlu budućnost grada heroja te ga učiniti još ljepšim mjestom za život, zasnivanje obitelji te razvoj na privatnome i poslovnome planu", zaključio je Šota.

Čestitavši Dan grada svojim sugrađanima, ali i okupljenima u Hrvatskom domu Vukovar, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava osvrnuo se na rad Gradske uprave Grada Vukovara u protekloj godini. „S punim pravom možemo reći kako je iza nas povijesna godina za grad Vukovar. Po prvi puta u povijesti našega grada Vukovarci su već u prvome krugu izbora odlučili nastaviti smjerom i tempom koji smo zadali. Povjerenje koje su nam ukazali dalo nam je još više motivacije i elana kojim nastavljamo graditi naš još bolji Vukovar", rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako je puno toga učinjeno, što je vidljivo svim našim sugrađanima, ali kako gospodarstvo i dalje ostaje prioritet kojem se moramo još više posvetiti.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Vukovara svojim su nastupom uveličali VIS Damjan te učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, a prikazan je i kratki dokumentarni film o svemu što je u Vukovaru u prethodnoj godini učinjeno.

Dan grada Vukovara i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova građanima Vukovara, prigodnim obraćanjem čestitali su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, brigadni general Željko Živanović te izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Davor Miličević i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Nikola Mažar.