Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svome je uredu primio njenu ekselenciju Olive Hempenstall, veleposlanicu Republike Irske u Hrvatskoj koja je već treći puta u posjeti Vukovaru.
Tema razgovora bila je aktualna problematika u Vukovaru, ali i iseljavanje stanovništva iz Slavonije u Irsku.
„Hrvatska i Irska dijele sličnu sudbinu. Irska se također borila za neovisnost te također ima brojne iseljenike diljem svijeta. Veleposlanici sam pokušao objasniti specifičan trenutak u kojemu se Vukovar nalazi te borbu s posljedicama ratnih razaranja, posebice iz prizme gospodarskog stanja u našem gradu," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je bilo razgovora i o mogućnosti privlačenja irskih investitora u Vukovar.
Također, veleposlanicu je gradonačelnik Penava upoznao i s problemom traganja za nestalim osobama kao i neosuđenih zločinaca koji su počinili mnoge ratne zločine za vrijeme agresije na Vukovar.
Veleposlanica je svim građanima čestitala Dan grada i zahvalila gradonačelniku na izdvojenom vremenu i sastanku na kojem je saznala pojedinosti o razvoju i stanju u Vukovaru.

Po završetku sastanka, veleposlanica je sudjelovala u panel diskusiji o europskoj mobilnosti koju je povodom europskog tjedna organizirao Europski dom Vukovar, a potom je posjetila tvrtku Borovo gdje je razgledala pogon.