Na jučerašnjoj 95. sjednici Vlade Republike Hrvatske Vlada je izglasala Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji će omogućiti obnovu Osnovne škole Nikole Andrića. Za obnovu je osigurano 15 milijuna kuna kojima država može obnavljati lokalne škole. Saborski odbor za obrazovanje najavljuje kako će se izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izglasati prije ljetne stanke.
Ovakvo je rješenje dogovoreno na sastanku kojega je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije Damirom Barnom, županijskim vijećnikom Nenadom Bučkom i ravnateljicom Osnovne škole Nikole Andrića Josipom Kotromanović Sauka održao s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak prije dva mjeseca.
„Kao što smo već najavili nakon razgovora s ministricom Divjak, na korak smo od početka obnove OŠ Nikole Andrića. Sredstva su već osigurana u proračunu te čekamo saborsku proceduru nakon koje ćemo ući u projekt obnove škole. Vjerujem kako će obnova krenuti sukladno najavljenome, dakle tijekom ove godine. Tvrdili smo kako će Grad Vukovar naći način pa taman i sam obnavljao školu, ali da neće dozvoliti da učenici i nastavnici obavljaju svoje dužnosti u dosadašnjim neprimjerenim uvjetima. Kao i do sada, svoja obećanja izvršavamo, a suradnja s Vladom Republike Hrvatske na zavidnoj je razini," rekao je gradonačelnik Penava izražavajući zadovoljstvo što je još jedna vrlo bitna inicijativa Grada Vukovara naišla na razumijevanje i potporu Vlade Republike Hrvatske.