Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom obišao je radove na izgradnji nove zgrade u sklopu Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja u koju će se nastaniti osobe s liste prvenstva grada Vukovara.

Ova je investicija Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje vrijedna 8 milijuna i 884 tisuće kuna s PDV-om, a radovi su započeli u rujnu 2017. godine te teku po planu. Do kraja ove godine u 21 stan trebali bi se zbrinuti samci u garsonjere od 37 kvadrata i obitelji u stanovima do 68 kvadrata.
„U odnosu na druge gradove Republike Hrvatske u Vukovaru se povećava broj zahtjeva za stambeno zbrinjavanje pa je tako ove godine zahtjev predalo 1114 osoba. Samim time dolazi se do potrebe izgradnje novih stanova. Ove godine imamo 93 zahtjeva više iako smo prošle godine podijelili 130 stambenih jedinica, tako da osim fonda koji je na raspolaganju u Republici Hrvatskoj potrebo je ići u nove investicije i gradnje," rekao je državni tajnik Mažar ističući kako je riječ o sveobuhvatnoj Vladinoj politici ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske, demografske obnove i mjera koje će ljudima omogućiti da ostanu ovdje živjeti.
„Želja nam je na neki način urbanizirati Sajmište. Na mjestu na kojemu je donedavno bila livada niknula je nova urbana zgrada s 21 stanom. Nadamo se da će dio stanova biti i za pripadnike vojske budući da se zgrada se nalazi u neposrednoj blizini vojarne i da se od kraja prošle godine vojska vratila u Vukovar," izrazio je zadovoljstvo gradonačelnik Penava ističući kako je Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje na čelu s Nikolom Mažarom ubrzao tempo useljavanja potrebnih kadrova, ponajprije medicinskih struka stomatologa i liječnika, do zbrinjavanja svih koji su izrazili želju za životom u Vukovaru, sukladno listi koja se objavljuje svake godine.