Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primili su aktualne državne prvakinje u mažoret plesu, kadetski i juniorski sastav Mažoretkinja grada Vukovara.

Predsjednica i trenerica Mažoretkinja grada Vukovara Andreja Lehrmajer rekla je kako su protekla tri mjeseca djevojke na svakodnevnim, višesatnim treninzima uvježbavale koreografiju s kojom su se predstavile na ovogodišnjem državnom prvenstvu. „Ove godine Mažoretkinje grada Vukovara natjecale su se u tri kategorije - kadeti pom pon, kadeti štap i juniori štap, dok su se seniorke posvetile pripremama za američku turneju u Hallandale Beachu na Floridi koja će uslijediti od 1. do 15. kolovoza", kazala je Lehrmajer istaknuvši kako su na Državnom prvenstvu održanom u Rovinju od 11.-13. svibnja sudjelovale 44 djevojke.

Vukovarske mažoretkinje već su dugi niz godina pri samom vrhu mažoret plesa kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, a djevojke taj uspjeh pripisuju ponajprije talentu, prekrasnim koreografijama i naravno, predanom radu, a ove godine ostvarile su svoj najveći uspjeh do sada osvojivši sveukupno četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Naslov prvakinja osvojile su u kadetskoj kategoriji u kojoj se natjecalo ukupno 10 sastava. Kadetkinje su već prvoga dana pokazale kvalitetu i zlatna medalja je bila neupitna. Juniorska kategorija štap brojila je 12 sastava gdje su vukovarke doslovno pomele konkurenciju i po treći put obranile naslov Državnih prvakinja. Uspješne su bile i u neformacijskom dijelu gdje je u kategoriji solo junior, Ana Karas osvojila srebrnu medalju. U kategoriji par junior, Lana Alandžak i Korina Cindrić osvojile su zlatnu medalju.

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je mažoretkinjama na plasmanu te izrazio zahvalnost što svojom pojavom promoviraju Vukovar u Hrvatskoj i šire te rekao kako su prepoznatljiv živući suvenir grada Vukovara, uvijek rado viđen na brojim manifestacijama, svečanostima i različitim događanjima koja svojom prisutnošću posebno uveličaju. Gradonačelnik je djevojke pozvao da nastave marljivo trenirati i ostvarivati ovako zavidne rezultate, ali također, da uspjehe ostvaruju i na svim drugim životnim poljima.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić kazala je kako mažoretkinje već dugi niz godina vrijedno treniraju, a ovo je samo rezultat tog ogromnog rada i truda. „Djevojke se odriču svojih dječjih užitaka kako bi odradile duge i kvalitetne treninge, a osim što na ovakav način promoviraju svoj grad i donose zlatna odličja, jačaju ljubav prema Vukovaru", rekla je Mujkić prisjetivši se kako je prije dvanaest godina i sama osvojivši zlatno odličje na europskom prvenstvu u paru u seniorskoj kategoriji sjedila u ovoj prostoriji na prijemu kod gradonačelnika koji joj je tada uručio zahvalu. „To su lijepa sjećanja iz djetinjstva i znam da će ista takva i ovim djevojkama još dugo ostati ucrtana u pamćenje", zaključila je zamjenica Ivana Mujkić.