Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava posjetio je Grad Karlovac gdje je održan radni sastanak o budućoj suradnji dvaju gradova na raznim poljima.

U ime Grada Karlovca gradonačelnika Penavu sa suradnicima su ugostili zamjenici gradonačelnika Grada Karlovca Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić te pročelnici Vlatko Kovačić i Snježana Turalija, a u sklopu posjete, ravnateljice osnovnih škola "Mitnica" iz Vukovara I "Turanj" iz Karlovca potpisale su sporazum o suradnji.

"Na inicijativu ravnateljice turanjske škole dogovorili smo kako bi bilo dobro potpisati jedan ovakav sporazum koji će biti temelj za daljnju suradnju te da ratna priča koja nas povezuje bude startna, ali ne i jedina u čemu ćemo surađivati. Škole pružaju mnogo mogućnosti te se veselimo suradnji", poručila je ravnateljica Osnovne škole „Mitnica" iz Vukovara Dubravka Lemac te zahvalila na gostoprimstvu, ali i pozvala domaćine da uzvrate posjet.

"Težit ćemo uspostavi suradnje na području prijateljstva, obrazovanja, kulture, sporta, očuvanja povijesno kulturne baštine, razvoja nacionalne kulture i posebno promicanja tekovina Domovinskog rata. Ideja o suradnji razvila se u studenom ove školske godine, kada sam sa svojim osmašima, učenicima i nastavnicima, u sklopu terenske nastave posjetila Vukovar, rekla je ravnateljica Osnovne škole Turanj Snježana Žunac.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako Vukovar i Karlovac imaju dugogodišnje prijateljstvo koje je zasnovano još u vrijeme Domovinksog rata te dijele zajedničku povijest i tradiciju. " Započeli smo pripremne sastanke za formaliziranje prijateljstva te pojačavanje naše suradnje u različitim djelatnostima. Kako je suradnja namijenjena za buduće generacije, simbolički smo je odlučili pokrenuti kroz naše dvije osnovne škole, potpisivanjem sporazuma o njihovoj suradnji", zaključio je Penava.

Na sastanku je bilo govora o rješavanju komunalne infrastructure te iskustvima na turističkom planu.