Delegacija Grada Vukovara na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić nazočila je na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu.
Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Svrha je ovoga Festivala kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje podunavskih zemalja
Festival traje od 06. do 15.07.2018., a Vukovar je predstavljen ponudom delicija našega kraja te promidžbenim materijalima.
Ovom je prilikom u organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma održana konferencija "Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava" na kojoj su predstavljeni investicijski potencijali grada Vukovara. Otvorenju Festivala kao te konferenciji nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.
Također, zamjenica gradonačelnika Mujkić nazočila je na zajedničkome prijemu gradonačelnika Grada Ulma Guntera Czischa i gradonačelnika Novog Ulma Gerolda Noerengberga, kojima je predstavila potencijale grada Vukovara te razgovarala o mogućnostima suradnje na različitim projektima kako na području gospodarstva tako i u turističkoj djelatnosti.
U sklopu Festivala održana je i Slavonska večer na kojoj su ponuđene slavonske delicije te predstavljena slavonska kulturno-umjetnička baština kroz nastupe Plesnog ansambla Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaškog sastava Sremci.