Navijačka euforija zahvatila je i Vukovar pa su se tako Vukovarke i Vukovarci u velikom broju okupili na Trgu Republike Hrvatske gdje su u zajedništvu pratili polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske te srcem punim ponosa slavili povijesnu pobjedu Vatrenih!

Hrvatska nogometna reprezentacija prije samog polaska za Rusiju posjetila je Vukovar gdje je održana prva dodjela Trofeja HNS-a. Već tada su ih Vukovarci dočekali s porukama podrške, širom otvorenih ruku i srca te im poželjeli zajedništvo, jer zajedništvo je ono ključno što je hrvatski narod kroz povijest dovodilo do velikih rezultata.

Svaka utakmica se u Vukovaru pratila s punom pozornošću, svaka pobjeda se slavila vukovarskim ulicama. Uoči četvrtfinala Grad Vukovar je odlučio postaviti videozid. Logičan slijed bio je isti postaviti i za polufinale, što smo i učinili, a isto nas čeka i u nedjelju stoga pozivamo sve sugrađane da se u što većem broju okupe na Trgu Republike Hrvatske već prije 17 sati i u zajedništvu bodre Vatrene u borbi za naslov svjetskih prvaka.

Čestitke igračima i stručnom stožeru na epskoj pobjedi! Pokazali ste karakter vrijedan divljenja!