Vukovarke i Vukovarci još su se jednom u velikom broju okupili na Trgu Republike Hrvatske gdje su u zajedništvu pratili finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske. Iako je to bila prva utakmica u kojoj hrvatska reprezentacija nije odnijela pobijedu, Vukovarci su do samoga kraja srčano navijali.
Hrvatska nogometna reprezentacija prije samog polaska za Rusiju posjetila je Vukovar gdje je održana prva dodjela Trofeja HNS-a. Već tada su ih Vukovarci dočekali s porukama podrške, širom otvorenih ruku i srca te im poželjeli zajedništvo koje nas je kroz povijest uvijek dovodilo do velikih rezultata.
Hrvatska je osvojila srebro na Svjetskome nogometnom prvenstvu ostavljajući za sobom velike nogometne i svjetske sile. No više od toga, naši Vatreni u proteklih su mjesec dana podigli nacionalni ponos i ujedinili sve navijače, čitavu Hrvatsku i sve Hrvate gdje god se nalazili. Proslavili su našu zemlju u čitavome svijetu te dokazali kako vjera i zajedništvo mogu ostvariti snove koji se čine nedostižnima. Svojom srčanošću i karakterom postali su motivacija i inspiracija sportašima diljem svijeta.

Nakon utakmice slavlje na Trgu Republike Hrvatske nastavilo se uz Ivana Šebalja & The Bechars koji su se pobrinuli za dobru atmosferu.


Čestitke igračima i stručnom stožeru na povijesnome rezultatu!