Na 163. sjednici Vlade RH prihvaćen je Prijedlog zaključka u vezi s rješavanjem problematike dezinsekcije komaraca.

Grad Vukovar je na žurno rješavanje problematike pozvao Vukovarsko-srijemsku županiju i Vladu Republike Hrvatske kako bi se uključili u borbu protiv ove pošasti kroz sve mehanizme koji im stoje na raspoaoganju.

"U dogovoru smo odlučili usvojiti jedan opći zaključak koji daje ovlasti Ministarstvu zdravstva da sa županijskim zavodima za javno zdravstvo i uz našu potporu osiguramo još bolju i učinkovitiju dezinsekciju komaraca", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je, predstavljajući Zaključak, naglasio je da će se ovisno o tijeku rješavanja problematike dezinsekcije komaraca u jedinicama područne samouprave u provedbu Zaključka uključiti Vlada, i to pružanjem financijske pomoći u skladu s raspoloživim sredstvima u državnom proračunu.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zahvalio je Vladi RH što je već nebrojeno puta pokazala senzibilitet prema Vukovaru. "Kako bismo izbjegli ovakve nesnošljive situacije, u budućnosti je ovom problemu potrebno pristupati sustavno i na vrijeme", zaključio je Penava.