×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-05-13/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-05-13/02

U sklopu akcije „Solidarnost za Vukovar“ danas je svečano otvoren „Perivoj Miše Barne“ koji je uređen u Borovo naselju zahvaljujući financijskoj potpori Primorsko-goranske županije i Grada Koprivnice.
Perivoj se nalazi između Radničkog doma i Doma učenika Vukovar u Borovo naselju, a uređen je urbanom opremom i izgrađenom fontanom. Radove u vrijednosti 1,1 milijun kuna izvela je gradska tvrtka „Komunalac“ čiji djelatnici su još jednaput pokazali kako mogu odgovoriti svim zahtjevima glede uređenja zelenih površina u gradu Vukovaru.
Novouređeni perivoj otvorili su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo bacanjem po jedne kune i jednog eura u fontanu s porukom da „Vukovar postane simbol ulaska u Europu“.
Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Željko Sabo je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na još jednom ostvarenom projektu temeljem zajedništva, a koji osim ugodnijeg i ljepšeg života grad Vukovar promiče u europski grad. Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina podsjetili su na prijateljstvo sa Vukovarom stvarano tijekom prognaničkih dana kad su brojni Vukovarci u tim sredinama pronašli privremena utočišta. S pogledom u budućnost župan Komadina najavljuje kako je Županijska skupština Primorsko-goranske županije u svom najnovijem proračunu opet predvidjela sredstva za projekte u Vukovaru, točnije financiranje izgradnje igrališta na Trpinjskoj cesti, što će uz obnovu Športske dvorane u Borovo naselju i izgradnju „Perivoja Miše Barne“ biti treći vrijedan projekat ove županije u našem gradu.
Pred mnoštvom okupljenih građana zatim je otkrivena spomen-ploča na spomenutu akciju i donatore, a nakon toga su gradonačelnici Sabi i Mršić, te župan Komadina posadili i stabla prijateljstva.
U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi ansambla Doma učenika Vukovar i tamburaški sastav Hrvatskog kulturno - glazbenog društva „Dunav“ iz Vukovara.

{gallery}vijesti/2011-05-13/02{/gallery}