Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića Savez hrvatskih društava Berlina organizira 22. svibnja koncert posvećen Vukovaru pod nazivom „Blistava noć klasike“. Uzvanike i ostale sudionike u berlinskom dvorcu Schloss Charlottemburg, među kojima će se nalaziti i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Miro Kovač, pozdraviti će gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.
Među Hrvatima u iseljeništvu, a posebno u Berlinu, ova jedinstvena priredba predstavlja najznačajniji glazbeni događaj godine. Slavna djela međunarodnih i hrvatskih skladatelja izvoditi će vrhunski hrvatski umjetnici i glazbenici Esther Puzak, Tanja Šimić, Senka Branković, Zdravka Ambrić, Martina Brnetić, Matea Granić, Ivana Lovrić i „Klapa Berlin“.
Suradnici Saveza hrvatskih društava Berlina u ostvarenju ovog koncerta su Veleposlanstvo RH u Njemačkoj, Hrvatska katolička misija Berlin i Hrvatski svjetski kongres za Njemačku. Kako je koncert humanitaran, prikupljena sredstva bit će namijenjena za projekt asistenta u nastavi.