×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-06-22/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-06-22/01

Savez hrvatskih društava u Sloveniji organizira povodom 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije biciklističku karavanu 9. „PUT PRIJATELJSTVA VUKOVAR-LJUBLJANA“.
U karavani sudjeluje 35 biciklista, među njima i dvojica iz Vukovara i Osijeka, koji će put od Vukovara do Ljubljane provozati biciklima u tri etape: Vukovar-Virovitica (170 km), Virovitica – Sv. Nedelja (190 km) i Sv. Nedelja –Ljubljana (140km). Biciklisti će krenuti iz Vukovara 23. lipnja u 8,00 sati sa Trga Republike Hrvatske.
Sudionici karavane stigli su u Vukovar dan ranije, 22. lipnja.
Dopredsjednika Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Miju Stanka, predsjednika Hrvatskog društva Ljubljana Josipa Marinčića, glavnog inicijatora „Puta prijateljstva Vukovar-Ljubljana“ Milana Pavelića, predsjednika biciklističkog kluba Vukovar Darka Stankoskog i nekolicinu biciklista primila je u Uredu gradonačelnika Danijela Stanković, zamjenica gradonačelnika, koja ih je upoznala sa razvojem Vukovara u proteklih godinu dana. Posebnu zahvalnost izrazila je zbog održavanja tradicionalne biciklističke karavane koja je posvećena žrtvama Vukovara u stvaranju države Hrvatske, ali i povezivanju naroda i gradova Vukovara i Ljubljane.
Dopredsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Mijo Stanko naglasio je da će zajedno sa gradonačelnikom grada Ljubljane Zoranom Jankovićem provesti aktivnosti da se u okviru akcije „Solidarnost za Vukovar“ ostvari projekt obnove Ljubljanske ulice u Vukovaru, vrijedan 360.000 kuna, a svečano otvorenje izvrši povodom 10. obljetnice „Puta prijateljstva Vukovar-Ljubljana“. U tom cilju formiran je Poslovni klub koji će okupiti gospodarstvenike i sve druge ljude dobre volje u Ljubljani i na ostalom području Slovenije kako bi projekt sanacije Ljubljanske ulice na simboličan način okupio što više sudionika.
Nakon prijema u Gradskoj upravi sudionici karavane biciklima su obišli spomen područja iz Domovinskog rata gdje su odali počast žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

{gallery}vijesti/2011-06-22/01{/gallery}