Dvadesetak članova Berlinskog kluba diplomata pri tamošnjem ministarstvu vanjskih poslova i desetak novinara specijaliziranih za turizam u okviru svog višednevnog putovanju Dunavom posjetili su danas Vukovar.
Na pristaništu kod hotela ‘’Dunav'’ dobrodošlicu su im poželeli zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković te predsjednik Gradskog vijeća grada Vukovara Tomislav Džanak. Goste je predvodila supruga veleposlanika Republike Hrvatske u Berlinu Monika Kovač.
Zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković izrazila je zadovoljstvo prijemom današnjih gostiju, kojima će, kako je istaknula, biti čast predstaviti jednu potpuno drukčiju sliku grada u odnosu na onu koju su stekli putem medija. ‘’Oni svi još uvijek imaju ideju o Vukovaru kao razrušenom gradu. Vjerujem se da ćemo uspjeti za ovo kratko vrijeme, koliko će biti u Vukovaru, pokazati da je Vukovar jedan europski grad, spreman za ono što ga čeka sutra'’.
Predvođeni Jasnom Babić, direktoricom Turističke zajednice grada Vukovara gosti su obišli kulturno-povijesne znamenitosti grada Vukovara. Iznimno zanimanje pokazano je za rodnu kuću prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke i obnovljenu dvoranu Hrvatskog doma Vukovar.
Tijekom programa visoki diplomati i novinari nisu mogli sakriti posebnost koju imaju građani Vukovara, a to je da iznimno poštuju i cijene svoje žrtve i vrijednosti u Domovinskom ratu, istodobno radeći i promišljajući sadašnjost i budućnost u društvu europskih naroda.

{gallery}vijesti/2011-06-21/02{/gallery}