Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i zamjenik glavnog direktora tvrtke „Gradnja“ d.o.o Zorislav Šmit potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji deset ulica u Vukovaru.
Grad Vukovar je proveo postupak javne nabave za sanaciju ulica: Dalmatinska, Plitvička, Dubrovačka, Ive Tijardovića, Hrvatske mladeži, Augusta Cesarca (dio), Šibenska, Ljubljanska, Osječka, Zelena i Vijeća Europe u ukupnoj dužini 4620 metara. Najpovoljnija ponuda bila je osječke „Gradnje“ u iznosu 1,837.425,66 kuna sa PDV-om.
- Ostvarili smo sve preduvjete da započne sanacija još deset ulica u Vukovaru, a treba naglasiti da se radi o ulicama koje se većinom nalaze na području gradskog naselja Sajmiše i u vrlo lošem su stanju – rekao je gradonačelnik Sabo i istaknuo kako je akcija „Solidarnost za Vukovar“ , koju je pokrenuo 20. srpnja 2009. godine, naišla na plodno tlo u gradovima, županijama i gospodarskim subjektima što se ponajprije ogleda na uvjetima za življenje i izgledu Vukovara.
„Grad Vukovar je trenutačno najveće gradilište u Slavoniji i Baranji“, dodao je gradonačelnik i posebno naglasio da nakon provedenog postupka javne nabave ovih dana započinje još i sanacija Kolodvorske ulice u Borovo naselju (od Ulice Blage Zadre, preko Kudeljarske, do Vinkovačke ulice)
Prema riječima Zorislava Šmita, zamjenika glavnog direktora tvrtke koja će izvesti radove na sanaciji deset ulica, rok za završetak radova je 60 dana od uvođenja u posao.
Potpisivanju ugovora nazočili su i Dražen Čulig, savjetnik za održavanje i graditeljstvo u Upravnom odjelu za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša te Darko Peko Lončar, direktor niskogradnje u osječkoj „Gradnji“.

Popis rekonstriranih i saniranih ulica u gradu Vukovaru...

{gallery}vijesti/2011-06-28/03{/gallery}