×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-07-12/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-07-12/05

Grad Vukovar i Udruženje hrvatskih arhitekata organizirali su u Hrvatskom domu Vukovar konferenciju za medije povodom početka projekta provedbe javnih urbanističkih i arhitektonskih natječaja za parkove i trgove Vukovara.

Predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, u ime sponzora natječaja Agrokora izvršni podpredsjednik za izvoz Damir Kuštrak i predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoje Hrabak.

Na inicijativu gradonačelnika Željka Saboa, Udruženje hrvatskih arhitekata je predložilo provedbu četiri javna urbanistička i arhitektonska natječaja za parkove i trgove Vukovara, a troškove će putem sponzorstava ili donacija te rada pro bono snositi Udruženje hrvatskih arhitekata. Prvonagrađeni projekti provedenih natječaja poslužit će gradu Vukovaru kao osnova za prijave za financiranje iz fondova i organizacija koje već dulje vrijeme nude pomoć u obnovi javnih prostora i podizanju urbanog standarda. Tako će, provedbom arhitektonskih i urbanističkih natječaja, projekti za javne prostore Vukovara dobiti primjerenu arhitektonsku kvalitetu, a uz to će od samog početka biti uzorno vođeni - transparentno, stručno i legitimno.

U tijeku je 1. natječaj za izradu idejnog urbanističko - arhitektonskog i krajobraznog rješenja za UREĐENJE PARKA KUPALIŠTE RIBARSKA U VUKOVARU koji sponzorira kompanija Agrokor. Rezultate ovog natječaja očekujemo u rujnu 2011., kada će biti organizirana i izložba radova koji su sudjelovali u natječaju.

Sudionici današnje medijske konferencije jednoglasno su zaključili da se radi o zajedničkom, ali potpuno neovisnom djelovanju jedinice lokalne samouprave, struke i ekonomije koje će u konačnici biti jedna vrlo lijepa priča u Vukovaru.

- Stalna promišljanja o budućnosti Vukovara ne mogu zaobići rad stručnih ljudi i stoga sam se obratio Udruzi hrvatskih arhitekata. Nažalost, ne možemo niti bez donatorske potpore u čemu imamo iznimno razumijevanje Agrokora, poglavito direktora Ivice Todorića, na čemu i ovom prigodom zahvaljujem. U ovom slučaju radimo sve kako bi smo iskoristili sva bogatstva koja nam pruža Dunav i to će u skoroj budućnosti biti na ponos svih naših građanki i građana – rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Predstavnik Agrokora Damir Kuštrak izrazio je zadovoljstvo zajedničkim projektom kao i činjenicom da tvrtka Agrokor na taj način jasno pokazuje interes za potpuni razvoj Vukovara, a ne samo u ekonomskom smislu.

- Lokalna samouprava odradila je prvi i najvažniji korak, a to je projekt. Mi smo u našem sponzorskom poslu to pomogli na najbolji mogući način. VUPIK je puno više od poljoprivrede i drugih djelatnosti kojima se bavi. Agrokor želi kroz njega biti značajan dio društvenog života u Vukovaru – naglasio je izvršni dopredsjednik za izvoz u Agrokoru Damir Kuštrak.

{gallery}vijesti/2011-07-12/05{/gallery}