Gradonačelnik Željko Sabo službeno je pustio u rad besplatan internet za građane i posjetitelje Vukovara na Trgu RH i užem centru grada, te na području Tržnog centra u Borovo naselju.
Grad Vukovar i tvrtke „ZL Media“ d.o.o i „Elvin“ d.o.o iz Osijeka u suradnji s tvrtkom „Metronet telekomunikacije“ d.d. iz Zagreba potpisali su na Dan grada Vukovara, 3. svibnja ove godine, Ugovor o pružanju usluge besplatnog interneta bez financijskih obveza za Grad Vukovar.
- Pregovori se vode i za ostala područja u gradu na zadovoljstvo svih, a poglavito mladih Vukovaraca koji svakodnevno koriste internet te naših gostiju koji će tako imati na raspolaganju još jednu atraktivnu ponudu – rekao je gradonačelnik Sabo prije nego je prijavom na besplatni internet na računalu otvorio web stranicu Grada Vukovara i tako na simboličan način označio novi iskorak u svakodnevnom životu Vukovara.

Zadovoljstvo što su u gradu Vukovaru imali dobrog partnera izrazili su ovom prigodom i Dražen Ništ, Dejan Liović i Zvonimir Glavaš, predstavnici davatelja usluge besplatnog interneta.

Da se radi o vrlo značajnom i interesantnom projektu govori i podatak o više od stotinu prijava dnevno tijekom testnog razdoblja samo na području Trga RH i užeg centra, iako to nije bilo obznanjeno javnosti. Očekuje se da će ova usluga biti i u funkciji turističke promidžbe grada Vukovara, jer se posjetiteljima pruža mogućnost da svoje dojmove direktno iz Vukovara podijele s drugima putem društvenih mreža i putem e-maila. Također, novopružena usluga otvara mogućnost i raznim gospodarstvenicima u smislu bržeg poslovanja sa svojim matičnim tvrtkama i bržeg ugovaranja poslove suradnje.

{gallery}vijesti/2011-07-14/01{/gallery}