Grad Vukovar i Udruga Korektiv za unapređenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina) su održali konferenciju za medije povodom održane humanitarne akcije "Hercegovina Vukovaru". Predstavnicima medija i osam mnogočlanih vukovarskih obitelji u potrebi obratili su se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predstavnik Udruge Korektiv za unapređenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici Dalibor Ravić.

- Tijekom humanitarne akcije "Hercegovina Vukovaru" aktiviran je telefonski broj na koji su dobri ljudi Hercegovine imali priliku donirati sredstva, a kao središnji događaj u sklopu akcije organizirana je malonogometna utakmica u Širokom Brijegu kada su zaigrali "Vatreni i humane zvijezde". Prikupljeno je oko 19.000 kuna koje će biti namijenjene  za stipendije i  za potporu 8 mnogočlanih obitelji koji su korisnici podmirenja troškova stanovanja grada Vukovara i koji navedeno pravo redovito koriste - rekao je Dalibor Ravić.

Gradonačenik Vukovara Željko Sabo istaknuo je dugogodišnju povezanost Vukovara i Širokog Brijega zahvalivši na akciji koja znači puno više  od  materijalnih sredstava. Od doniranih sredstava odlučeno je izdvojiti 9.000 kn za dvije stipendije vukovarskim studentima, koje će biti dodijeljene temeljem natječaja, a po 1.200 kn uručeno je članovima osam mnogočlanih  vukovarskih obitelji.

{gallery}vijesti/2011-07-15/02{/gallery}