Hypo Alpe-Adria-Banka donirala je sredstva za opremanje parka u vukovarskom Borovu naselju fitnes spravama. Riječ je donaciji vrijednoj 60 tisuća kuna kojom su sportsko-rekreativni sadržaji za djecu i odrasle, u naselju i gradu dodatno obogaćeni.

"Fitnes na otvorenom" nalazi se se u sklopu parka u Borovo naselju, na adresi Hrvatskog zrakoplovstva bb. Park je uredila gradska tvrtka Komunalac d.o.o., a fitnes sprave kojima je opremljeno igralište izradila je tvrtka Redox.  Borovo naselje sadrži višestambene jedinice u kojima živi značajan broj stanovnika, a s obzirom na to da su sprave namijenjene i djeci i odraslima, zasigurno će podići ukupnu kvalitetu života stanovnika u naselju.

Na otvorenju su sudjelovali gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, Članica Uprave Hypo  banke Tea Martinčić, regionalni direktor za Slavoniju i Baranju Tomislav Šambić, izvršna direktorica Poslovanja s javnim institucijama Suzana Brenko, voditelji Poslovnica Mario Mrvelj i Damir Spudić, predstavnice „Komunalca“ Drinka Komljenović i Željka Sabo, članice Mažoretkinja grada Vukovara i brojni građani.

"Vukovar svakodnevno mijenja svoje lice i sve više sliči onom Vukovaru kojeg pamtimo po iznimnoj ljepoti, uređenosti i izrazito visokom životnom standardu. Na putu stvaranja novog Vukovara ne možemo sami. Zahvaljujući mnogima koji nesebičnim davanjem žele biti dio oporavka grada i poboljšanja uvjeta života Vukovarci sve češće imaju razloga za osmijeh i zadovoljstvo. Među takve dobročinitelje svakako spada i Hypo banka kojoj zahvaljujemo na potpori koja će nas sve zajedno dodatno osnažiti u daljnjem radu na dobrobit Vukovara i njegovih građana", rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara.

"Sudjelovanje Hypo banke u ovom projektu koji je pokrenuo Grad Vukovar, prilika je da Vukovarcima, ali i svima koji se ovdje zateknu, pokažemo i nešto drukčiji plod naše uspješne višegodišnje suradnje. Opremanjem parka spravama za fitnes na otvorenom sigurno se unapređuje kvaliteta života u ovom dijelu grada, a nama u Banci je drago što smo na ovaj način dali svoj doprinos te se nadamo da ćemo naše sugrađane, i velike i male, potaknuti da se, uz druženje na otvorenom, zabave i rekreiraju", izjavila je Tea Martinčić, članica Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Regija Slavonije i Baranje zauzima važno mjesto u poslovanju Hypo banke, koja svojom mrežom poslovnica i bankomata pokriva cijeli istok zemlje. Poslovna strategija Banke je snažna potpora gospodarskim subjektima, javnim institucijama i jedinicama lokalne uprave. Današnjom dodjelom donacije gradu Vukovaru Hypo banka je još jednom pokazala da je istinski partner Gradu i Vukovarsko-srijemskoj županiji te da razumije potrebe zajednice u kojoj djeluje i s kojom živi.

{gallery}vijesti/2011-07-21/01{/gallery}