Obilježava se 20. obljetnica odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz Donje Motičine u obranu Vukovara. Iz tog dijela Našica u Vukovar je 1991. godine otišlo 67 dragovoljaca, među kojima i 15 Motičana. U odnosu na broj stanovnika to je relativno najveći broj branitelja našičkog kraja, ali možda i u Hrvatskoj, koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Općina Donja Motičina obilježavanjem odaje dužnu počast poginulim i umrlim dragovoljcima i braniteljima te se prisjeća njihovog odlaska u grad heroj, naglasio je načelnik Općine Donje Motičine Željko Kovačević. Grad Vukovar se uključio u program obilježavanja dočekom maratonca Roberta Radojkovića, koji je danas u spomen na sve branitelje istrčao dionicu od Donje Motičine do Vukovara. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Ivo Kovačić i čelnici Općine Donja Motičina dočekali su maratonca Radojkovića kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav. Tom prigodom gradonačelnik Vukovara se obratio nazočnima i prigodnim riječima podsjetio na vrijeme kad su branitelji Vukovara postajali simbolom obrane Hrvatske protiv velikosrpske agresije. Zahvaljujući uprao njima kao i svim hrvatskim braniteljima danas možemo slaviti slobodu.

Predstavnik Grada Vukovara i članovi braniteljskih udruga iza Vukovara sudjelovati će i u sutrašnjem programu u Donjoj Motičini, na odavanju počasti poginulima polaganjem vijenaca kod spomen obilježja te na projekciji dokumentarnog filma o hrabrim braniteljima Vukovara iz Donje Motičine.

{gallery}vijesti/2011-09-30/03{/gallery}