×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-09-30/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-09-30/03
Obilježava se 20. obljetnica odlaska prve veće organizirane grupe dragovoljaca iz Donje Motičine u obranu Vukovara. Iz tog dijela Našica u Vukovar je 1991. godine otišlo 67 dragovoljaca, među kojima i 15 Motičana. U odnosu na broj stanovnika to je relativno najveći broj branitelja našičkog kraja, ali možda i u Hrvatskoj, koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Općina Donja Motičina obilježavanjem odaje dužnu počast poginulim i umrlim dragovoljcima i braniteljima te se prisjeća njihovog odlaska u grad heroj, naglasio je načelnik Općine Donje Motičine Željko Kovačević. Grad Vukovar se uključio u program obilježavanja dočekom maratonca Roberta Radojkovića, koji je danas u spomen na sve branitelje istrčao dionicu od Donje Motičine do Vukovara. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Ivo Kovačić i čelnici Općine Donja Motičina dočekali su maratonca Radojkovića kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav. Tom prigodom gradonačelnik Vukovara se obratio nazočnima i prigodnim riječima podsjetio na vrijeme kad su branitelji Vukovara postajali simbolom obrane Hrvatske protiv velikosrpske agresije. Zahvaljujući uprao njima kao i svim hrvatskim braniteljima danas možemo slaviti slobodu.

Predstavnik Grada Vukovara i članovi braniteljskih udruga iza Vukovara sudjelovati će i u sutrašnjem programu u Donjoj Motičini, na odavanju počasti poginulima polaganjem vijenaca kod spomen obilježja te na projekciji dokumentarnog filma o hrabrim braniteljima Vukovara iz Donje Motičine.

{gallery}vijesti/2011-09-30/03{/gallery}